Vzejde kvásek?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Dnešní deník zaměřím na trochu filozofování. Zajímají mě odpovědi na dvě otázky.

1. Vzejde kvásek?

Nikdy jsem nevěděl, jak poznat, že kvásek vzešel, dokud jsem ho nenechal správně vzejít. A je to fakt geniální.

Bral jsem to dřív jako mýtus…něco jako svoji druhou otázku. Každý o tom mluvil, ale já to nikdy neviděl na vlastní oči.

A když to nastalo…paráda!

 

2. Zhořkne česnek?

Vždycky jsem slýchával a stále slýchávám, že když dlouho budete česnek zahřívat, tak zhořkne.

To je podle mě stále mýtus, protože jediný česnek, který je hořký, tak je spálený česnek a myslím si, že to je ta forma česneku, o které všichni mluví. Česnek, dokud není připálený, tak nemůže být hořký přece…asi.

Zatím jsem neměl hořký česnek a dělám ho vždycky hezky od začátku s cibulkou a nechávám ho propéct do zlatova, až se rozpadá.

 

 

Jedna odpověď zatím nebyla zodpovězena, protože dokud jsem neochutnal hořký česnek, tak nemůžu vědět, jestli existuje. Anebo můžu?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

3 reakce na „Vzejde kvásek?“

A jakou má česnek chuť normálně? Tím myslím do jaké škatulky (sladká, slaná, hořká, kyselá) se řadí? Já bych ho pocitově dala někam na pomezí hořké a kyselé. Já osobně na tohle škatulkování moc nejsem, protože na to nemám cit 😀 Já rozlišuji spíš – dobré vs hnusné 😀

Ahoj, stran česneku, tepelnou úpravou ztrácí štiplavost. Například do polévek a omáček je ideální dát česnek až po odstavení z plotny-nevařit ho vůbec-aby byl co nejsilnější. Pokud ale chceš vůni česneku a né tu štiplavost, vemu česneku trochu víc a orestuju ho s cibulkou/jiným základem jídla, hned na začátku vaření. Spálenej česnek je spíš takovej nejedlej kousek uhlí, ale jestli je hořkej…spíš křupavej s příchutí dřevěnýho uhlí-takový věci nemám obecně nachutnaný, takže jen odhad… A při spálení zhořkne spíš paprika (myslím koření), česnek, za mě, tepelnou úpravou spíš sládne.
Parník

Ahoj, děkuji za detailní rozbor. Česnek mám moc ráda a obvykle ho upravuji restováním spolu s cibulkou, jak píšeš (nakrájený na kolečka). A nebo ho přidávám rozdrcený ke konci vaření, ale ještě to chvilku vařím. Příště to schválně zkusím udělat až po zhasnutí sporáku a uvidíme 🙂 Ještě mi moc chutná pečený česnek v troubě ve šlupce. Zatím se mi ještě snad nepodařilo ho spálit na uhel a snad to tak i zůstane 😀

Napsat komentář