Ahoj, dnes tu pro vás mám recept na Japonské lívance.
Japonské lívanečky fuwa fuwa sice na první pohled vypadají jako klasické americké lívance a také se často podávají zalité javorovým sirupem, ale jsou mnohem víc nadýchané, lehké, dalo by se říct až pěnové. Jejich příprava přitom není nijak složitá a bude vám na ně stačit jen pár základních ingrediencí, které určitě máte v kuchyni.
Suroviny (1 dávka)
4 vejce
40 ml mléka
1 lžička kypřícího prášku
60g hladké mouky
40g cukru krupice
Kousek másla na pánev
Ovoce
Postup
1.Vejce rozklepneme a oddělíme zvlášť bílky a žloutky. Z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh.
2.Žloutky smícháme s mlékem, kypřicím práškem a moukou. Do této směsi pak zlehka vmícháme po částech vyšlehaný sníh.
3.Na rozpálenou pánev dáme rozpustit kousek másla a na něm smažíme lívance. Jakmile na pánev nalijeme těsto přiklopíme pokličkou. Necháme asi minutu péct. Pečeme na při nízké teplotě.
4.Odkryjeme poklici a na lívance přidáme další těsto a zavřeme poklicí. Opět pečeme asi 1 minutu. (Po pár pokusech jsem tento bod receptu vynechala a lívance byly mnohem lepší a nepřipálené)
5. Odklopíme poklici, obrátíme lívance, pečeme další 1 minutu.
6.Hotové lívance servírujeme na talíř, posypeme cukrem a s ovocem.
Tento recept jsem zkoušela včera, není špatný ale asi raději zůstanu u klasických českých lívanců.
Téra