Japonské lívance

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ahoj, dnes tu pro vás mám recept na Japonské lívance.

Japonské lívanečky fuwa fuwa sice na první pohled vypadají jako klasické americké lívance a také se často podávají zalité javorovým sirupem, ale jsou mnohem víc nadýchané, lehké, dalo by se říct až pěnové. Jejich příprava přitom není nijak složitá a bude vám na ně stačit jen pár základních ingrediencí, které určitě máte v kuchyni.

Suroviny (1 dávka)

4 vejce

40 ml mléka

1 lžička kypřícího prášku

60g hladké mouky

40g cukru krupice

Kousek másla na pánev

Ovoce

Postup

1.Vejce rozklepneme a oddělíme zvlášť bílky a žloutky. Z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh.

2.Žloutky smícháme s mlékem, kypřicím práškem a moukou. Do této směsi pak zlehka vmícháme po částech vyšlehaný sníh.

3.Na rozpálenou pánev dáme rozpustit kousek másla a na něm smažíme lívance. Jakmile na pánev nalijeme těsto přiklopíme pokličkou. Necháme asi minutu péct. Pečeme na při nízké teplotě.

4.Odkryjeme poklici a na lívance přidáme další těsto a zavřeme poklicí. Opět pečeme asi 1 minutu. (Po pár pokusech jsem tento bod receptu vynechala a lívance byly mnohem lepší a nepřipálené)

5. Odklopíme poklici, obrátíme lívance,  pečeme další 1 minutu.

6.Hotové lívance servírujeme na talíř, posypeme cukrem a s ovocem.

Tento recept jsem zkoušela včera, není špatný ale asi raději zůstanu u klasických českých lívanců.

Téra

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Napsat komentář