Před několika lety, na konci prázdnin, jsme byly s holkama z vedení pověřeny generálním úklidem klubovny. Rozhodly jsme se to pojmout jako neformální roverskou akci s přespáním, swapem, pokecem atd.
V rámci úklidu se několikrat přesouvaly přepravky s jablečným moštem z místní produkce. Samozřejmě že nejedna lahev byla otevřena. A jak se odpoledne a práce chýlila ke konci, padnul nápad na okořenění následujícího programu koktejlem. Jedna z opozdilých členek tak byla telefonicky vyzvána k tomu, aby jako omluvu za nevykonanou práci dovezla alkohol míchatelný s moštem. Dorazila trochu bezradně s lahví ginu a výsledkem byl koktejl “Džin v láhvi” ze surovin co klubovna a okolí dalo. Recepturu přidám níže.
Podotýkám, že u nás v přístavu je dodržovaný striktní zákaz alkoholu na akcích s dětmi, že se ta lahev ginu nevypila a nikdo se neopil.
Co vy, mate nějaký vlastní skautský recept (nemusí být alkoholový)? Podělte se do komentářů!
Džin v jablku
– jablečný mošt
– gin
– ovoce na ozdobu
Smícháme mošt a gin v poměru dle chuti. Záleží na tom, jak moc sladké a silné pití chceme. Dozdobíme ovocem, které je k dispozici, doporučují se maliny a malé kousky jablka. Podáváme nejlépe v erárním otlučeném porcelánovém hrnku.
PS: Došla inspirace a přišla nemoc a tak omluvte, že můj příspěvek není dlouhý, edukativní, zábavný ani tematický.
1 komentář u „Džin v jablku“
🙂
U nás v oddíle asi navždy zůstane zapsán v našich pamětích cyklopuťák (přibližně před 20 lety :c) a hladové dny… dva červencové svátky před víkendem, malé jihočeské vesnice bez hypermarketů a docházející jídlo vytvořilo nejchutnější jídla našeho života. Ano, hlad je nejlepší kuchař 🙂
Rádi vzpomínáme na vločkovou kaši s Tangem 😀 Tenkrát se našel u někoho v brašně zatoulaný poslední pytlík vloček a u někoho jiného jeden pytlík šumáku do vody. Nic jiného nebylo, ale byla to tenkrát luxusní snídaně 🙂