Tak už jsem se konečně dobrala k prvnímu zápisu. A první věc, kterou musím říct je, že normálně sama sebe nepoznávám, v pozitivním slova smyslu.
Mám docela problém s prokrastinací, tak jsem se pustila do Skautského borce. Nečekala jsem ale, že mě to namotivuje tak moc, protože nejsem vůbec soutěživý typ. No, sama jsem byla překvapená.
Teď ale konec řečí o mé překvapenosti.
Ráda bych se totiž pochlubila s mým Evropským jídlem – Paella, typické jídlo ze španělské Valencie. Vařila jsem ji teda na obyčejné pánvi a s krůtím masem, ale to je jen osobní úprava.
Když čte člověk recept může se zdát docela složitý. Ale nebojte! Je to jen pocit, není to nic hrozného 😆 A opravdu ji doporučuji zkusit. Má velmi charakteristickou chuť a také typický postup přípravy.
Jsem hrozně moc šťastná, jak se mi to tentokrát povedlo, protože minule se mi podařilo to zespodu solidně připálit😂
Zajímavé je u tohoto jídla i to, že bývalo jídlem chudých zemědělců. V podstatě v době oběda smíchali na veliké pánvi, co se dalo, nejčastěji nějaké slávky, králíčí maso a lehce dostupnou rýži. Dnes se paella prodává ve španělských restauracích za nemalé peníze. Nicméně, drahá není jen kvůli zájmu turistů, ale také kvůli šafránu, který dává jídlu onu charakteristickou chuť, a který nepatří mezi nejlevnější koření.
Děkuji všem, kteří jste to dočetli až sem!
Uvidíme, kdy se tu objevím znovu 😆
Pírko