Ahojky, dnes jsem se rozhodla sem zapsat recept na bezlepkový Naan. Pokud tu je někdo, kdo dobrovolně nebo nedobrovolně drží bezlepkovou dietu, může si tímto receptem třeba ozvláštnit jídelníček 🙂
Ingredience:
20 g Psyllia
360 g vlažné vody
235 g bezlepkové mouky
130 g škrobu
1 lžíce cukru
1 ½ lžičky kypřícího prášku
1 lžička soli
75 g bílého řeckého jogurtu
25 g oleje
Postup:
V míse smíchejte psyllium a vlažnou vodu, zamíchejte a po 30-45 sekundách by se měl vytvořit gel.
V druhé míse smíchejte mouku, škrob, cukr, kypřící prášek a sůl.
Do psylliového gelu přimíchejte jogurt a olej. Potom přidejte suché ingredience a znovu promíchejte.
Zpracujte těsto. Nemělo by moc lepit.
Těsto rozdělte na 8 dílů. Z každého dílu uválejte kuličku. Pak kuličky rozválejte válečkem do placek.
Předehřejte si pánev. Při střední teplotě opíkejte na sucho 1-2 minuty z jedné strany a minutu z druhé. Čas se může lišit, proto sledujte a pečte do zlatova.
Po upečení potřete rozehřátým máslem s česnekem, nebo kořením dle vlastního výběru.